sport

Vitesse en Feyenoord dwarsbomen vroeg kampioensfeest Ajax

Door Servaas van der Laan - 06 april 2014

Ajax zal het kampioensfeest nog even uit moeten stellen. Vitesse hield de Amsterdammers in eigen huis op een gelijk spel en nummer twee Feyenoord won in de Kuip van RKC.

Vitesse mag dan misschien geen kampioen van Nederland worden, voetballen kan de ploeg wel. Het Arnhemse vreemdelingenlegioen speelde Ajax in de eerste helft van de mat. En dat in de wedstrijd waarin de Amsterdammers eventueel kampioen konden worden.

Maar het inspiratieloze en geïrriteerde Ajax leek niet eens op een titelfavoriet. Vitesse kwam dan ook verdiend op voorsprong dankzij Chelsea-huurling Bertrand Traoré.

Ander Ajax

Maar in de tweede helft herpakte Ajax zich. Direct na rust scoorde Kolbeinn Sigthorsson de gelijkmaker. Daarmee was Ajax terug in de wedstrijd en ging het plotseling stukken beter spelen. De wedstrijd eindigde in 1-1.

Maar zelfs bij een overwinning op Vitesse had de kampioensschaal in de koffer van KNVB-directeur Bert van Oostveen kunnen blijven. Feyenoord weigert namelijk mee te werken aan een prematuur kampioensfeestje in Amsterdam.

Pellè

De Rotterdammers wonnen in de Kuip met 2-0 van RKC Waalwijk. De van een schorsing teruggekeerde Graziano Pellè tekende voor beide doelpunten.

Dat Ajax dit weekend geen kampioen wordt, komt de ploeg misschien wel goed uit. Nu kunnen de Amsterdammers volgende week in eigen huis in de wedstrijd tegen ADO Den Haag het kampioensfeest vieren.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.