sport

Voormalig Rabo-kopman Robert Gesink ondergaat hartoperatie

Door Servaas van der Laan - 15 april 2014

Profwielrenner Robert Gesink zal een hartoperatie ondergaan. De voormalige kopman van de Rabobankploeg heeft al jaren last van hartritmestoornissen.

Dat heeft de renner van Belkin dinsdag gezegd tijdens een persconferentie.

Ongevaarlijk

‘Het speelt al langer. Zo lang als ik beroepswielrenner ben. Het is me altijd verteld dat het ongevaarlijk is. Ik heb gemiddeld eens per jaar last van een hartritmestoornis. Het is meerdere keren getest en het blijkt altijd ongevaarlijk’, zei Gesink.

Gesink wil het probleem nu aanpakken omdat het zijn presteren in de weg staat. ‘Vorig jaar bij de Giro, na de klimtijdrit, kreeg ik er weer last. Dat ging gepaard met een hyperventilatie-aanval boven op de berg. Ik ben daar angstig van geworden. Het staat mijn presteren in de weg, omdat ik bang ben dat er iets niet goed is.’

Blijven fietsen

Toen Gesink er afgelopen vrijdag in de Ronde van het Baskenland weer last van kreeg, hakte hij de knoop door. Hij beseft dat hij voorlopig niet op de fiets zal kunnen stappen.

‘Ik ben gisteren en vandaag in het ziekenhuis geweest. Ik kan er nu niet veel over zeggen. Ik hoop dat ik gewoon weer op hoog niveau kan blijven fietsen. Het is me verteld dat het gewoon te verhelpen is.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.