sport

Voormalige Vitesse-eigenaar Jordania heeft spijt

Door Tomasz Blom - 04 april 2014

Merab Jordania heeft zijn excuses gemaakt voor zijn vermeende bedreiging van Joost de Wit, de algemeen directeur van Vitesse. De Georgische Jordania is ‘niet trots’ op wat er is gebeurd.

Tegen de NOS zegt Jordania vrijdag dat hij ‘van de gelegenheid gebruik wil maken om zijn excuses aan te bieden’ als de Wit zich daadwerkelijk bedreigd heeft gevoeld.

Kop koffie

Volgens de Wit bedreigde Jordania hem tussen oktober en maart verschillende keren. De voormalige eigenaar zou onder meer hebben geroepen dat hij de vingers van de Wit eraf wil snijden.

Omdat het politieonderzoek gaande is, wil de algemeen directeur niet meer kwijt over de aard van de bedreigingen. Wel maakte de Wit eerder bekend dat hij Jordania een stadionverbod van drie jaar oplegt.

De 53-jarige Jordania maakt zich vooralsnog geen zorgen. De Georgiër moest bij de politie tekst en uitleg komen geven, maar zegt tijdens het verhoor vooral ‘een gezellige kop koffie’ met de politie te hebben gedronken.

Opspraak

De ophef rond Jordania en Vitesse werd afgelopen dinsdag nog eens versterkt na het verschijnen van een interview met Jordania in De Telegraaf.  De voormalige eigenaar liet hierin onder meer optekenen dat Vitesse door de nauwe banden met het Engelse Chelsea geen landskampioenkampioen mag worden.

Bert Roetert, de voorzitter van Raad van Commissarissen bij Vitesse, zei in een reactie op deze uitlatingen te denken dat het om een, ‘zij het slechte, 1-aprilgrap‘ ging.

In het NOS-interview laat Jordania weten teleurgesteld te zijn in de reactie van de voorzitter. Hij had meer steun van Roetert verwacht, die hij als ‘een vriend’ beschouwde.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.