sport

Winst voor Real Madrid en PSG in kwartfinale Champions League

Door Shari Deira - 02 april 2014

Real Madrid is dicht bij een plaats in de halve finale van de Champions League. De Spaanse ploeg versloeg woensdagavond op eigen veld Borussia Dortmund met 3-0. Intussen won Paris Saint Germain van Chelsea.

De treffers voor Real Madrid kwamen op naam van Gareth Bale, Isco en jubilaris Cristiano Ronaldo (100ste duel in Champions League).

Volgende week dinsdag is de return in Duitsland. Borussia Dortmund won vorig seizoen in de halve finale van de Champions League thuis met 4-1 van Real Madrid. Mede daardoor gingen de Duitsers, die destijds in Spanje met 2-0 verloren, verrassend door naar de finale.

PSG

Intussen speelde PSG tegen Chelsea. De Franse formatie van trainer Laurent Blanc nam in het eigen Parc des Princes een hoopgevende voorsprong op de Engelse opponent: 3-1. Al na 3 minuten zette Ezequiel Lavezzi de thuisclub op voorsprong via de onderkant van de lat.

Vanuit een strafschop, veroorzaakt door Thiago Silva, zette Eden Hazard de Londenaren op gelijke hoogte. Na rust bezorgde David Luiz PSG opnieuw een voorsprong, door de bal in eigen doel te werken. In blessuretijd bezorgde Javier Pastore de Franse ploeg een nog ruimere marge door te scoren na een onnavolgbare solo.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.