sport

‘Zwemkampioen Thorpe in kritieke toestand door infectie’

Door Tom Reijner - 08 april 2014

De Australische zwemmer Ian Thorpe ligt op de intensive care van een ziekenhuis in de Australische stad Sydney. De meervoudig Olympisch kampioen heeft een ernstige infectie opgelopen bij een schouderoperatie in Zwitserland.

Die zou zo ernstig zijn dat de 31-jarige Thorpe zijn linkerarm wellicht nooit meer kan gebruiken, melden verschillende Australische media.

Depressie

Eind januari werd bekend dat Thorpe was opgenomen in een afkickkliniek.Hij lijdt aan een depressie en een alcoholverslaving. De winnaar van vijf olympische titels – en jarenlang een geducht concurrent van de Nederlandse zwemkampioen Pieter van den Hoogenband – werd in februari in verwarde toestand van de straat gehaald.

Hij had geprobeerd in te breken in een geparkeerd busje. Uit lichamelijk onderzoek bleek dat hij een mix van pijnstillers en antidepressiva tot zich had genomen.

Thorpe deed in 2012 nog een uiterste poging zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Londen, maar daarin faalde hij. Nadien onthulde hij al een groot deel van zijn leven aan terugkerende depressies te lijden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.