sport

Björn Kuipers mag finale Champions League fluiten

Door Shari Deira - 07 mei 2014

Scheidsrechter Björn Kuipers fluit op 24 mei de finale van de Champions League tussen Real Madrid en Atlético Madrid. Het is voor het eerst in dertien jaar dat een Nederlander de finale fluit van het belangrijkste Europese bekertoernooi.

Kuipers wordt tijdens de finale in het Estádio da Luz in Lissabon bijgestaan door zijn assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra, met wie hij ook naar het WK in Brazilië gaat.

Prestaties

Kuipers is blij dat hij op 24 mei de finale mag fluiten. ‘Dit is een droom die uitkomt. Op het veld staan tijdens de finale van de Champions League is voor een scheidsrechter net als voor voetballers een van de hoogst haalbare prestaties in het voetbal.’

Vorig jaar floot de arbiter uit Oldenzaal ook al twee prestigieuze finales. Hij floot de finale tussen Chelsea en Benfica en de finale van de Confederations Cup tussen Brazilië en Spanje.

Kuipers is de vierde Nederlander die wordt aangewezen als scheidsrechter voor de finale van de Champions League. Dick Jol was in 2001 de laatste Nederlander die werd uitgekozen door voetbalbond UEFA. Hij floot toen de finale tussen Bayern München en Valencia.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.