sport

Bondscoach Van Gaal zeker van 20 spelers voor WK in Brazilië

Door Servaas van der Laan - 26 mei 2014

Bondscoach Louis van Gaal heeft de selectie voor het WK in Brazilië zo goed als rond. Over 3 van de 23 spelers twijfelt hij nog.

Dat heeft Van Gaal maandag gezegd tijdens een persconferentie in Lagos.

Van Persie en Sneijder

Vorige week zei Van Gaal nog alleen zeker te zijn van Robin van Persie en Arjen Robben. Na een trainingsstage in Portugal is de bondscoach zeker van twintig namen. Volgende week moet Van Gaal 23 definitieve spelers bij de FIFA inleveren.

Of Wesley Sneijder bij die selectie zit, is nog onzeker. Maar Van Gaal was voor het eerst opvallend positief over één van de sterren tijdens het WK in Zuid-Afrika. De bondscoach noemde Sneijder ‘een positieve verrassing’. Hij zei ‘verschil’ te zien met de eerdere periode waarin Van Gaal Sneijder de aanvoerdersband ontnam en niet meer selecteerde.

Topfit

Verder wilde Van Gaal geen namen noemen, maar hij zei wel dat spelers die niet topfit zijn gewoon geselecteerd kunnen worden.

Dit biedt mogelijkheden voor Rafael van der Vaart en Paul Verhaegh die trainingen moesten laten schieten vanwege fysieke mankementen. Het WK in Brazilië begint voor oranje op 13 juni met de wedstrijd tegen wereldkampioen Spanje.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.