sport

Frank de Boer: liever Pellé dan Balotelli in mijn team

Door Servaas van der Laan - 07 mei 2014

Als Ajax-coach Frank de Boer mocht kiezen tussen Mario Balotelli en Graziano Pellé dan wist hij het wel. ‘Balotelli heeft meer kwaliteit, maar ik zou absoluut voor Graziano kiezen’.

De Boer kreeg de keuze voorgelegd door een journalist van de Italiaanse sportkrant La Gazzetta Dello Sport.

Balotelli

De journalist was niet vergeten dat De Boer zes maanden geleden nadat Milan Ajax uitschakelde in de Champions League zich openlijk had beklaagd over het theater van Balotelli.

‘Wie zou u nu liever nemen voor uw team, Mario of Graziano?,’ vroeg hij de Ajax-coach. De Boer zei blind voor Pellé te kiezen. ‘Spelers kunnen een wedstrijd beslissen, maar alleen teams kunnen het kampioenschap winnen. Balotelli is geen teamspeler,’ zei De Boer.

Lege stadions

De trainer sprak in hetzelfde interview gelijk zijn afkeer uit voor het Italiaanse voetbal. ‘De stadions zijn vaak leeg, alleen met aantrekkelijk voetbal kun je stadions vol krijgen. Juventus speelt niet slecht, maar verwacht steeds dat de twee aanvallers iets creëren, het is niet mijn voetbal’.

Een transfer naar de Serie A zit er dan ook niet in voor de Amsterdammer. ‘Ik geef de voorkeur aan de Premier League, Bundesliga of de Spaanse competitie. Het Italiaanse voetbal is in internationaal perspectief heel erg achterop geraakt’.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.