sport

Geruchten voorbij: Van Gaal nieuwe trainer Manchester United

Door Tomasz Blom - 19 mei 2014

De Engelse voetbalclub Manchester United heeft maandag bevestigd dat Louis van Gaal na het WK de nieuwe trainer wordt. De huidige bondscoach van Oranje gaat een contract aan van drie jaar bij de topclub.

De huidige interim-trainer van de United, Ryan Giggs, gaat fungeren als de assistent van Van Gaal.

Geschiedenis

Van Gaal meldt op de website van de club dat het altijd al een wens is geweest te werken in de Premier League. ‘Ik ben heel trots dat ik naar Manchester United ga, de grootste club ter wereld.’

De 62-jarige oefenmeester zegt verder net zulke grote ambities als de club te hebben. ‘Ik weet zeker dat we samen geschiedenis zullen schrijven.’

Giggs vult aan dat hij verwacht veel te leren van de Nederlander. ‘Van Gaal is een trainer van wereldklasse.’ Ook United-voorzitter Joel Glazer zei ‘verrukt’ te zijn met de aanstelling van Van Gaal.

Teleurstellend

Manchester United draaide onder leiding van David Moyes een teleurstellend seizoen. De ‘Red Devils’ eindigden op de zevende plaats in de competitie – op 22 punten afstand van kampioen Manchester City – en lopen Europees voetbal mis.

Moyes slaagde hierdoor niet om in de voetsporen te treden van zijn legendarische voorganger Alex Ferguson. In april werd de Schot de laan uitgestuurd. De laatste vier competitiewedstrijden speelden de ‘Mancunians’ onder leiding van de veertigjarige Giggs.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.