sport

Helaas, het avontuur van Seedorf bij AC Milan is nu al voorbij

Door Shari Deira - 27 mei 2014

Clarence Seedorf werd eind januari nog als held onthaald in Milaan, maar amper vier maanden later wordt hij alweer ontslagen. Reden voor het ontslag zijn de teleurstellende resultaten en de slechte verstandhouding met de directie van de club en de spelers.

Volgens de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport volgt de Italiaan Filippo Inzaghi Seedorf op als trainer. Inzaghi en Seedorf speelden lange tijd samen bij de club.

Resultaten

Volgens de krant krijgt Seedorf een afkoopsom van 10 miljoen euro. Seedorf volgde eerder dit jaar Massimiliano Allegri op, die moest vertrekken vanwege teleurstellende resultaten. Inmiddels gaat het niet veel beter met AC Milan.

Onder de onervaren trainer Seedorf lukte het AC Milan niet om zich te plaatsen voor Europees voetbal. De club eindigde als achtste in de Serie A. Seedorf had een contract tot medio 2016.

Salarissen

AC Milan-eigenaar Silvio Berlusconi uitte eerder deze maand stevige kritiek op zijn club. ‘Ik ben niet tevreden met Milan, net zoals de supporters. Het verschil is alleen dat ik de salarissen betaal, dus ik lijd er nog meer onder,’ zei de oud-premier van Italië tegen Sport Mediaset.

Berlusconi was ‘totaal niet tevreden’ met de manier waarop AC Milan speelt. Maandagavond overlegde Berlusconi met directeur Adriano Galliani voor de tweede keer in korte tijd.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.