sport

Na negentien jaar is FC Dordrecht terug op hoogste niveau

Door Tom Reijner - 18 mei 2014

FC Dordrecht is zondagmiddag gepromoveerd naar de hoogste Nederlandse voetbaldivisie. De ploeg van trainer Harry van den Ham won het tweede duel met Sparta Rotterdam.

In de finale van de play-offs om promotie/degradatie werd het 3-1. De eerste wedstrijd donderdag eindigde in Rotterdam in 2-2.

Dordrecht speelde in het seizoen 1994-1995 voor het laatst op het hoogste niveau. Funso Ojo, Paul Gladon en Giovanni Korte maakten zondag de doelpunten van de thuisclub. Mimoun Mahi maakte het enige doelpunt voor Sparta.

Achterstand

Eerder op de middag wist ook Excelsior te promoveren naar de eredivisie. Dat deed de Rotterdamse club ten koste van RKC Waalwijk. De Brabanders waren niet bij machte de opgelopen achterstand goed te maken. In Waalwijk werd het 2-2. De Kralingers wonnen het eerste duel in Rotterdam met 2-0.

Excelsior leidde in Waalwijk na 25 minuten met 0-2, dankzij doelpunten van Lars Veldwijk en Sander Fischer. RKC kwam via Jean-David Beauguel en Peter Jungschläger nog voor rust terug tot 2-2, maar de benodigde drie treffers bleven in de tweede helft uit.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.