sport

Opnieuw aderlating Oranje: Van der Vaart niet mee naar WK

Door Tom Reijner - 28 mei 2014

De ervaren international Rafael van der Vaart, die 109 wedstrijden speelde voor het Nederlands elftal, reist in juni niet naar Brazilië. Hij haakt af vanwege een blessure aan zijn kuit.

Bondscoach Louis van Gaal heeft daarom besloten hem niet op te nemen in zijn definitieve selectie van twintig veldspelers en drie doelmannen voor het WK.

Training

Van der Vaart, voetballer van de Duitse club HSV, raakte dinsdag geblesseerd tijdens de laatste training van Oranje in het Portugese Lagos. De middenvelder moest al snel het veld verlaten omdat hij last kreeg van zijn kuit.

Van der Vaart is de tweede belangrijke middenvelder die Van Gaal moet missen in Brazilië. Ook Kevin Strootman speelt niet op het WK wegens een zware knieblessure.

Indruk

Van Gaal heeft nog twee spelers in zijn selectie die net als Van der Vaart vlak achter beide spitsen kunnen voetballen. Wesley Sneijder maakte de afgelopen week een uitstekende indruk, vond ook Van Gaal.

Georginio Wijnaldum heeft ook een goede kans op een plek in de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor het WK. Die maakt de bondscoach zaterdag in de aanloop naar oefenduel tegen Ghana bekend.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.