sport

Sparta stoot NEC uit Eredivisie, onrust in Nijmegen

Door Shari Deira - 11 mei 2014

Sparta heeft zondag NEC uit de Eredivisie gestoten. De ploeg van trainer Gert Kruys won zondag in Nijmegen met 3-1, nadat Sparta in Rotterdam de wedstrijd in de nacompetitie (1-0) ook al van NEC had gewonnen.

Vanaf 1994 speelde NEC onafgebroken op het hoogste niveau. Sparta moet nog een horde nemen (FC Dordrecht) om na drie seizoenen weer te promoveren.

Teleurgesteld

De Rotterdamse doelpunten kwamen op naam van Roald van Hout, Mimoun Mahi en Steef Nieuwendaal. Na de rust scoorde Ryan Koolwijk tegen.

NEC-trainer Anton Janssen is zeer teleurgesteld over de degradatie van zijn team. ‘Dit doet heel erg veel pijn,’ zei Janssen na afloop van de wedstrijd. ‘Met dit scenario had ik totaal geen rekening gehouden. De spelers ook niet. Sommigen liepen huilend van het veld.’

Sfeer

Na de wedstrijd was het onrustig in Nijmegen, meldt de NOS. De spelers en de clubleiding van NEC durfden het stadion niet te verlaten, omdat er een gespannen sfeer hing. Tweehonderd teleurgestelde fans wachtten buiten de Goffert.

Ongeveer tien fans bestormden na de wedstrijd de catacomben en probeerden de kleedkamer in te komen. De politie moest in actie komen. Spelers gooiden ook stoeltjes op het veld, bericht Omroep Gelderland.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.