sport

Strafschoppen leveren winst op voor Sevilla in Europa League

Door Tom Reijner - 14 mei 2014

Sevilla heeft woensdag de Europa League gewonnen. De Spaanse club nam de strafschoppen met vier rake schoten beter dan Benfica.

De Portugezen wisten in de strafschoppenserie maar twee doelpunten te maken. Namens de kampioen van Portugal Benfica faalden Oscar Cardozo en Rodrigo vanaf de penaltystip. Kevin Gameiro schoot de winnende strafschop binnen voor Sevilla.

Penaltystip

Na 120 minuten voetballen (reguliere speeltijd en verlenging) stond het in de Italiaanse stad Turijn nog steeds 0-0. Van goed voetbal in de sfeervolle Juventus Arena was geen sprake. Beide ploegen gingen vol de strijd met elkaar aan en gaven elkaar weinig rust en ruimte om een aanval op te bouwen.

De Spaanse club won de UEFA Cup, de voorloper van de Europa League, al in 2006 en 2007. Benfica stond vorig jaar ook in de eindstrijd van de Europa League, maar toen was Chelsea in de Amsterdam Arena te sterk.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.