sport

AC Milan bevestigt ontslag van Clarence Seedorf

Door Shari Deira - 09 juni 2014

AC Milan heeft maandag bevestigd dat trainer Clarence Seedorf is ontslagen. Het ontslag van de 38-jarige Seedorf hing al weken in de lucht, maar was nog niet officieel.

Seedorf werd in januari trainer van de Italiaanse club en had een contract tot medio 2016. Vanwege teleurstellende resultaten moet hij de club nu al verlaten.

Ongenoegen

Clarence Seedorf wordt opgevolgd door Filippo Inzaghi. De voormalig spits heeft een contract getekend voor twee jaar. Hij speelde van 2001 tot 2012 voor AC Milan, en Seedorf was sinds 2002 zijn ploeggenoot.

De Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi, eigenaar van AC Milan, heeft in Italiaanse media al diverse keren zijn ongenoegen uitgesproken over de resultaten van AC Milan. Onder leiding van Seedorf wist de formatie zich niet te plaatsen voor Europees voetbal.

Politiek

Hoewel er de afgelopen weken veelvuldig werd gesproken over het ontslag van Seedorf, heeft de geboren Surinamer zelf nog niet gereageerd op het nieuws.

Vorige week zei Nigel de Jong, die bij Milan speelt, dat hij nog niets had gehoord over het ontslag van Seedorf. ‘Je kent het Italiaanse voetbal. Daar wordt politiek bedreven, maar Clarence heeft het fantastisch gedaan,’ zei De Jong. Seedorf zou gewoon meer tijd moeten krijgen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.