sport

Belkin stopt alweer met sponsoren wielerploeg

Door Servaas van der Laan - 17 juni 2014

De Nederlandse wielrenners Bauke Mollema, Robert Gesink en Laurens ten Dam komen eind dit jaar alweer zonder hoofdsponsor te zitten. Het Amerikaanse bedrijf Belkin trekt zich terug.

‘Wij zijn erg teleurgesteld dat deze prille samenwerking niet verder reikt’, zegt ploegmanager Richard Plugge in een reactie.

Verrast

De Nederlandse wielerploeg is ‘verrast’ door het onverwachte besluit van het Amerikaanse bedrijf om de stekker eruit te trekken.

Vorig jaar juni diende Belkin zich aan nadat Rabobank stopte met sponsoring vanwege een groot dopingschandaal dat de Rabobankploeg had getrofffen. Belkin verbond zich voor 2,5 jaar aan de Nederlandse wielrenners maar zegt nu ‘van strategie te veranderen’.

Plugge zegt goede moed te houden op het vinden van een nieuwe sponsor: ‘We gaan direct op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor en de komende periode met veel vertrouwen tegemoet. We verwachten vanaf 2015 een nieuwe hoofdsponsor op het shirt te hebben. We waren al in gesprek met subsponsors en er zijn zelfs commerciële mogelijkheden voor de komende Tour de France.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.