sport

Chinezen nemen voetbalclub ADO Den Haag over

Door Servaas van der Laan - 24 juni 2014

Het Chinese sportbedrijf United Vansen International Sports heeft een meerderheidsbelang genomen in ADO Den Haag. De Chinezen hebben grootse plannen met de Nederlandse voetbalclub.

De Stichting Stadion Ontwikkeling (SSO), grootaandeelhouder van ADO, maakte dinsdag bekend een principeovereenkomst met de Chinezen te hebben bereikt over de overname van de aandelen in NV ADO Den Haag.

Grote plannen

De overname, waarmee een onbekend bedrag is gemoeid, moet binnen twee maanden zijn afgerond.

United Vansen, een bedrijf dat reclame-inkomsten genereert met grote sportevenementen in China, heeft grootse plannen met de club uit Den Haag. Zo wil het flink investeren in de jeugdopleiding en in de selectie van het eerste elftal. United Vansen heeft daarbij bedragen in gedachten die in de Nederlandse markt normaal gesproken onbetaalbaar zouden zijn, meldt Voetbal International.

Het is niet de bedoeling dat er huurlingen van grote clubs komen rijpen in Den Haag, zoals momenteel met Chelsea-talenten gebeurt bij Vitesse. De keuze voor Den Haag zou volgens de Chinezen zijn gemaakt omdat ook de regering in Den Haag zit.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.