sport

Dat Ribéry niet speelt op #WK2014, is enorme klap ‘Les Bleus’

Door Tom Reijner - 06 juni 2014

Franck Ribéry zal tijdens het komende WK in Brazilië ontbreken in de selectie van het Franse elftal. De 31-jarige aanvaller van Bayern München heeft te veel last van een rugblessure.

Dat meldt de Franse bondscoach Didier Deschamps vrijdag.

Pijn

Vorige week was de Franse bond nog positief over de speelkansen van Ribéry op het toernooi in het Zuid-Amerikaanse land. Vrijdag kreeg Ribéry opnieuw pijn aan zijn rug, toen hij een sprint inzette. Een MRI-scan bevestigde dat de blessure was verergerd en dat hij niet op tijd zou zijn hersteld voor het WK.

Europees Voetballer van het Jaar Ribéry, dé sterspeler van het ‘Les Bleus’, zou aan zijn derde WK beginnen. De Fransman speelde tachtig interlands, waarin hij zestien keer scoorde. In 2006 haalde hij met Frankrijk de finale, die werd gewonnen door Italië. Ook de 23-jarige middenvelder Clément Grenier mist het WK. Hij kampt met een liesblessure.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.