sport

Kameroen weigert naar #WK2014 te gaan: wat is er aan de hand?

Door Tom Reijner - 08 juni 2014

De spelers van Kameroen zijn zondag in opstand gekomen tegen de reis naar Brazilië, waar volgende week het WK begint. De reden voor de weigering ligt bij een conflict over wedstrijdpremies.

Dat schrijft de Franse sportkrant L’Équipe. De spelers zouden maar geen overeenstemming weten te bereiken met de nationale voetbalbond van het Afrikaanse land.

Staking

In mei plande het team al een staking, maar die ging uiteindelijk niet door. De spelers willen hogere premies dan de bond nu heeft beloofd.

Eerder werd al bekend dat de spelers weigerden om in het bijzijn van de premier, Philémon Yang, de vlag te hijsen bij hun officiële vertrek.

Leeuwen

Kameroen staat onder leiding van de Duitse trainer Volker Finke. In de groepsfase van het toernooi zijn de Ontembare Leeuwen, zoals hun bijnaam luidt, ingedeeld bij gastland Brazilië, Kroatië en Mexico. Komende vrijdag is het eerste duel van Kameroen, tegen Mexico.

De Afrikanen speelden onlangs een goede ‘generale’. Tegen Duitsland wisten zij de eindstand op 2-2 te houden. Na de oefenwedstrijd tegen Moldavië, die zij winnend afsloten, zouden de spanningen in het team en tussen de selectie en de bond zijn opgelaaid, weet de Franse sportkrant.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.