sport

Keeper Iker Casillas zegt sorry tegen Spaanse fans

Door Shari Deira - 14 juni 2014

De Spaanse keeper Iker Casillas heeft zijn excuses aangeboden aan Spanje, voor het slechte optreden tijdens de wedstrijd tegen Nederland. ‘We moeten, en ik als eerste, onze excuses aanbieden aan de fans.’

Dat zei Casillas na afloop van de wedstrijd waarin Nederland de Spanjaarden met 5-1 versloeg. ‘Dit is het moment waarop we stil moeten zijn, moeten bezinnen en nadenken over onze volgende wedstrijd tegen Chili.’

Optreden

Casillas zegt dat hij zijn slechtste wedstrijd speelde in zijn internationale carrière. ‘Het was een zware nederlaag en het is mijn slechtste optreden ooit geweest in de Spaanse ploeg, maar ik moet het ook weer achter me laten.’

Nederland bezorgde Spanje vrijdag de grootste nederlaag sinds 1963. Casillas verwijst naar het WK in Zuid-Afrika. Daar verloor Spanje ook de eerste wedstrijd, maar versloeg uiteindelijk Nederland in de finale en werd wereldkampioen.

Kijkers

De WK-wedstrijd van vrijdagavond werd door minstens 7,2 miljoen Nederlanders bekeken. De nabeschouwing spande de kroon met 7,5 miljoen kijkers, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

Waarschijnlijk keken nog meer mensen naar de wedstrijd. Nederlanders die het duel in de kroeg volgden, via het internet of op een buitenlandse zender zijn niet meegeteld. RTL-programma VI Oranje trok met 871.000 een stuk minder kijkers dan de NOS.

Zaterdagochtend kwamen de spelers van Oranje na de wedstrijd in Salvador aan in Rio de Janeiro, waar zij verblijven. Robin van Persie is blij met de overwinning, maar kijkt ook al vooruit: ‘We mogen heel even genieten, maar dan moet wel de focus snel weer op het duel van woensdag met Australië.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.