sport

Kemperman bezorgt Oranje de zege in slotfase tegen Zuid-Korea

Door Servaas van der Laan - 03 juni 2014

De Nederlandse hockeymannen hebben in hun tweede groepswedstrijd een fel bevochte overwinning geboekt tegen Zuid-Korea. Op het laatst nippertje bezorgde Robbert Kemperman Oranje de zege.

Zuid-Korea begon verrassend sterk aan het tweede duel in Poule B.

Gevaarlijk

Nam Hyn Wu sleepte de bal al na vier minuten genadeloos hard langs de lijnstopper in de rechterkant van het doel. Het Nederlands team ging vervolgens vol op zoek naar de gelijkmaker, maar de Koreanen bleven er af en toe gevaarlijk uitkomen. Nederland werd uiteindelijk geholpen door de ongelukkig spelende Koreaanse doelman die in de 21ste minuut een strafbal veroorzaakte. Jeroen Hertzberger verzilverde het presentje dankbaar.

Gematst

Ook de Koreanen hadden eigenlijk recht op een strafbal in de tweede helft toen Kemperman zijn tegenstander even vasthield in de cirkel. Maar de video-scheidsrechter matste Nederland door een strafcorner toe te kennen. Die corner werd door de Koreanen verprutst.

In de slotfase gingen beiden teams vol op de aanval. Het was uitgerekend Kemperman, die een lastige wedstrijd had, die de bal in de laatste minuut tegen de plank joeg. Dat de keeper de bal door zijn benen liet glippen, kon het team van Paul van Ass weinig schelen. Door het verlies van Duitsland eerder op de dag tegen Argentinië gaat Nederland samen met Nieuw-Zeeland aan kop van Poule B met zes punten uit twee duels.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.