sport

KNVB niet blij met verdraaide schwalbe-uitspraak Robben

Door Servaas van der Laan - 30 juni 2014

Voetbalbond KNVB is niet blij met (buitenlandse) media die een schwalbe-bekentenis van Arjen Robben verkeerde hebben uitgelegd. Die bekentenis ging niet over de toegekende strafschop in de 93ste minuut maar over een moment buiten het strafschopgebied eerder in de wedstrijd.

Omdat de valse verhalen rond bleven zingen, zag de KNVB zich genoodzaakt een persbericht uit te laten gaan over de situatie.

Onaangenaam verrast

De KNVB zegt ‘onaangenaam verrast’ te zijn  ‘door publicaties in de media over de Nederlandse penalty in de wedstrijd tegen Mexico’.

‘In verschillende media zijn uitspraken van Robben, gedaan in een interview na de wedstrijd, helemaal verkeerd geïnterpreteerd,’ laat de voetbalbond weten.

Terecht

De strafschop waaruit Klaas-Jan Huntelaar de winnende treffer binnenschoot, was volgens Robben terecht. Aanvoerder Rafael Marquez, die de strafschop veroorzaakte is het daar niet mee eens. ‘Ik raakte hem niet, hij raakte mij,’ zei Marquez die wel toegaf dat Robben voor rust wel een strafschop had moeten krijgen. Eén van de Mexicanen schopte Robben bij die actie zo hard, dat het hem een breuk in het scheenbeen opleverde.

De Mexicaanse coach Miguel Herrera had na afloop geen goed woord over voor het gedrag van Robben. ‘We hebben naar een theaterstukje zitten kijken. En de scheidsrechter trapte erin.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.