sport

Luis Suárez krijgt voldoende steun vanuit Uruguay

Door Shari Deira - 25 juni 2014

Luis Suárez krijgt vanuit Uruguay steeds meer bijval voor zijn optreden tijdens de wedstrijd tegen Italië. De Uruguayaanse voetbalbond zegt dat Suárez het slachtoffer is geworden van een lastercampagne van de Italianen, de Britse pers en gastland Brazilië.

Zijn advocaat Alejandro Balbi zegt elk argument te zullen inzetten om Suárez vrij te pleiten, meldt de Britse krant The Guardian.

De FIFA startte woensdag een onderzoek naar de beet van Suárez. De wereldvoetbalbond kan Suárez een maximale schorsing van twee jaar opleggen.

Veld

Balbi zegt dat Engeland en Italië niet kunnen verkroppen dat ze zijn uitgeschakeld op het WK. Er hangt de Uruguayaan een lange schorsing boven het hoofd, omdat hij al twee keer eerder een tegenstander heeft gebeten op het veld.

‘De kans bestaat dat hij wordt geschorst, omdat er een precedent is, maar wij zijn ervan overtuigd dat er sprake was van casual play. Als [Giorgio] Chiellini een kras op zijn schouder kan laten zien, kan Suárez een gekneusd oog laten zien,’ zegt Balbi.

Volgens de voetbalbond van Uruguay zijn de foto’s waarop de beet is te zien, bewerkt. ‘Als elke speler zijn verwondingen laat zien en er altijd onderzoek wordt gedaan, wordt het allemaal te ingewikkeld.’ De bond vindt het bewijs tegen Suárez niet overtuigend.

Bewijs

Uruguayaanse kranten namen het vandaag ook op voor Suárez. De krant El Observador schrijft dat er misschien sprake was van een verdachte beweging richting de Italiaan, maar dat er geen onomstotelijk bewijs is dat Suárez Chiellini daadwerkelijk heeft gebeten

De krant Ultimas Noticias benadrukt dat ook Suárez niet ongeschonden uit de strijd kwam. ‘De camera’s van de FIFA hebben ook de opgezwollen kaak van Suarez getoond.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.