sport

Maradona beschuldigt FIFA van treiterij: ‘Ik kwam stadion niet in’

Door Servaas van der Laan - 18 juni 2014

De levende voetballegende Maradona is zondagavond het Maracanã-stadion niet ingekomen voor de wedstrijd van zijn Argentinië tegen Bosnië. Volgens de beroemde nummer 10 heeft de FIFA hem opzettelijk de toegang ontzegd.

Dat schrijft de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport.

Schijnheilig

‘Pluisje’ was in het bezit van een persaccreditatie en zou gewoon het stadion in moeten komen. ‘Maar ze lieten me er niet in. Het kon ze niets schelen.’

De Argentijn maakte zich vooral boos over de manier waarop hem de toegang werd ontzegd. ‘Het kan gebeuren dat je een keer wordt geweigerd, maar niet op de schijnheilige manier zoals mij is gebeurd,’ zei Maradona tegen de microfoon van TyC Sports.

Verkeerde ingang

Volgens Maradona, die eerder kritiek uitte op de FIFA en zich verzet tegen een nieuwe termijn voor president Sepp Blatter, is er sprake van een opzettelijke actie.

Maar een woordvoerder van de FIFA ontkent dat. ‘Hij stond waarschijnlijk bij de verkeerde ingang. Er is maar één toegang voor de pers en daar hebben we hem niet gezien.’ Maradona is teruggegaan naar het hotel, waar hij net op tijd was om de winnende goal van Lionel Messi te zien.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.