sport

Medisch dossier van Michael Schumacher gestolen

Door Shari Deira - 23 juni 2014

Het medisch dossier van voormalig Formule 1-courreur Michael Schumacher is gestolen. Mediavertegenwoordigers krijgen het document en andere data te koop aangeboden voor tienduizenden euro’s.

De manager van Schumacher Sabine Kehm bevestigt maandag dat de documenten sinds een paar dagen te koop worden aangeboden. ‘We kunnen niet beoordelen of ze echt zijn,’ zegt Kehm.

Ziekenhuis

Feit is wel dat het dossier van Schumacher is verdwenen en daarvan is aangifte gedaan bij de politie. Het document is waarschijnlijk gestolen uit het ziekenhuis in Grenoble, waar Schumacher enkele maanden in coma lag na een ernstig ski-ongeluk.

Schumacher verkeert inmiddels niet meer in coma, en is overgebracht naar een revalidatiekliniek in Lausanne. De verkoper vraagt zo’n 50.000 euro voor het dossier.

Privé

Sabine Kehm benadrukt dat publicatie van gegevens uit het dossier van Schumacher strafbaar is. ‘De inhoud van medische dossiers is privé en vertrouwelijk en mag niet openbaar worden voor het publiek.’ Het management zal aangifte doen tegen iedereen die delen van het dossier publiceert, of naar de inhoud verwijst.

Hoewel de 45-jarige Schumacher niet meer in coma ligt, is zijn gezondheidstoestand nog steeds zorgwekkend. Hij kan niet praten, maar communiceert door te knipperen met zijn ogen en te knikken.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.