sport

Michael Schumacher ontwaakt uit coma, en verlaat ziekenhuis

Door Shari Deira - 16 juni 2014

Michael Schumacher heeft het ziekenhuis CHU Grenoble verlaten en is overgebracht naar een revalidatiekliniek. De voormalig formule 1-coureur ligt niet meer in een coma.

Dat staat in een verklaring die de manager van Schumacher maandag heeft verspreid. In de kliniek moet Schumacher verder herstellen, een proces dat nog lang zal duren.

Stemmen

De Duitse krant Bild meldt dat Schumacher stemmen hoort en reageert op aanrakingen. Schumacher kan met zijn vrouw en kinderen communiceren. Zijn toestand wordt omschreven als stabiel.

Op 29 december viel Schumacher tijdens het skiën in de Franse Alpen. Hij liep ernstig hersenletsel op, waardoor hij maandenlang in coma lag.

Bewustzijn

Over de gezondheidstoestand werd de afgelopen maanden weinig losgelaten. De manager van Schumacher, Sabine Kehm, gaf af en toe een update, maar daaruit viel weinig op te maken.

In april maakte Kehm bekend dat Schumacher soms even bij bewustzijn was. De kliniek waar Schumacher verder zal revalideren is de universiteitskliniek van Lausanne in Zwitserland.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.