sport

Nederland verslaat ‘angstgegner’ Duitsland op WK Hockey

Door Tom Reijner - 06 juni 2014

Op het WK hockey in eigen land heeft Nederland verdiend gewonnen van regerend olympisch kampioen Duitsland. Na zeventig spannende minuten was de eindstand in Den Haag 1-0.

De ploeg van bondscoach Paul van Ass wist vrijdag in de eerste helft een keer te scoren.

Revanche

Het doelpunt kwam in de 19e minuut op naam van Jeroen Hertzberger. Maar daarna werden de kansen die Nederland kreeg niet meer benut. In het spannende duel liet Nederland daarna de meeste kansen liggen.

De zege zal voor Oranje voelen als een revanche voor de verloren finale tijdens de Olympische Spelen in Londen. De Duitsers pakten toen, in 2012, het goud ten koste van Nederland.

Slecht

Met negen punten uit drie wedstrijden steekt Oranje in poule B  boven de andere ploegen uit. Nieuw-Zeeland en Argentinië staan gedeeld tweede met zes punten.

Duitsland staat er met drie punten slecht voor. Met nog twee groepswedstrijden te spelen, moeten onze oosterburen de volgende wedstrijd echt winnen, anders is het WK nu al verloren. Nederland speelt zondag in de vierde groepswedstrijd tegen Zuid-Afrika, dat met een punt hekkensluiter is in de groep.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.