sport

Nederlandse hockeyers hebben geen schijn van kans in WK-finale

Door Tom Reijner - 15 juni 2014

De Nederlandse hockeyers hebben zondag bij het WK in Den Haag genoegen moeten nemen met zilver. Oranje bleek in de finale niet opgewassen tegen Australië. De titelverdediger won met grote cijfers: 6-1.

Voor de ploeg van bondscoach Paul van Ass opende Jeroen Hertzberger nog wel de score. Maar Australië was in het duel vrijwel in alle opzichten de betere ploeg.

Druk

De druk op de Nederlandse defensie werd stevig opgevoerd. Oranje verdedigde met man en macht, maar kon treffers van strafcornerspecialist Chris Ciriello en Kieran Govers niet voorkomen. Daardoor ging de thuisploeg met een achterstand de rust in (1-2).

Ook na de pauze had Oranje niet veel in te brengen tegen het Australische krachthockey. Glenn Turner zorgde al snel voor 1-3, waarna Ciriello zich met twee trefzekere strafcorners tot man van de finale kroonde: 1-5. Jamie Dwyer bepaalde de eindstand op 1-6.

Voor de ‘Kookaburras’ was het de derde wereldtitel. De Nederlandse mannenploeg won in 1998 in Utrecht voor de derde en laatste keer WK-goud.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.