sport

Nigeria verliest van Argentinië, maar beide landen door op WK

Door Shari Deira - 25 juni 2014

Nigeria heeft zich woensdag als eerste land uit Afrika geplaatst voor de achtste finales van het WK voetbal in Brazilië. Het land verloor woensdag weliswaar van Argentinië (3-2), maar kon zich dat veroorloven.

Door de nederlaag van Iran tegen het al uitgeschakelde Bosnië kwam de tweede plaats in de poule niet meer in gevaar. Argentinië, al zeker van kwalificatie, werd door de zege groepswinnaar.

Messi

Halverwege leidde Argentinië met 2-1. Lionel Messi scoorde in de derde en in de 45ste minuut. Kort na de openingstreffer had Ahmed Musa, oud-VVV’er, voor de Nigerianen de 1-1 gemaakt.

Ook bij het begin van de tweede helft vielen meteen 2 doelpunten. Eerst zette Musa de Afrikanen op 2-2, meteen daarna zorgde Marcos Rojo weer voor Argentijns voordeel. Messi heeft in Brazilië inmiddels 4 doelpunten gemaakt.

Bosnië

Iran verloor met 3-1 van Bosnië-Herzegovina, dat al uitgeschakeld was. Door die overwinning werd Iran uitgeschakeld voor de knock-outfase.

Iran had bij een overwinning nog kans gehad op de tweede ronde, maar dat zat er tegen Bosnië geen moment in. Edin Dzeko zette de Bosniërs halverwege de eerste helft op voorsprong.

Miralem Pjanic verdubbelde na een uur spelen de marge, waarna Reza Ghoochannejhad (ex-SC Cambuur) in de slotfase iets terug deed voor Iran. Avdija Vrsajevic bepaalde een minuut later de eindstand.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.