sport

Ook Frankrijk bij laatste acht na zege op Nigeria

Door Servaas van der Laan - 30 juni 2014

Een zeer strijdbaar Nigeria is er niet in geslaagd om in de achtste finale van het WK voetbal Frankrijk te verslaan. Een kopbal van middenvelder Paul Pogba kwamen de Afrikanen niet meer te boven.

Frankrijk-Nigeria was lang een open duel in het Estádio Nacional in hoofdstad Brasilia.

Aantrekkelijk

Met kansen over en weer was het ook voor de supporters aantrekkelijk om naar te kijken. Omdat een Nigeriaans doelpunt wegens buitenspel werd afgekeurd, bleef de stand lang ongewijzigd.

Terwijl Nigeria voor de rust misschien wel de betere partij was, nam Frankrijk na de pauze het initiatief over. Keeper Vincent Enyeama redde zijn ploeg enkele keren op knappe wijze, maar het was zijn inschattingsfout die de treffer voor de Fransen inleidde. Juventus-middenvelder Pogba kon elf minuten voor tijd vrij eenvoudig in een leeg doel koppen nadat de keeper onder de bal door was gedoken.

Overtreding

Dit gebeurde op een moment dat Frankrijk nog van geluk mocht spreken dat het met elf man op het veld stond. Blaise Matuidi ging kort na rust over de schreef en trapte Ogenyi Onazi van het veld. De schandalige overtreding werd door de leidsman mild met geel bestraft.

Na de Franse treffer was het Nigeriaans verzet helemaal gebroken. In blessuretijd werd het ook nog 2-0 na een eigen doelpunt van Joseph Yobo. Voor Frankrijk wacht nu een treffen tegen de winnaar van de wedstrijd Duitsland-Algerije.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.