sport

Oranje neemt het op tegen Mexico in achtste finale

Door Shari Deira - 23 juni 2014

Het Nederlands elftal speelt zondag in de achtste finale van het WK voetbal tegen Mexico. Dat land eindigde maandag na de zege op Kroatië als tweede in groep A.

Brazilië eindigde als nummer 1 van poule A en speelt in de volgende ronde tegen Chili. Deze ontmoeting is zaterdag. Brazilië won met 4-1 van Kameroen.

Neymar

Al na 17 minuten kwam Brazilië op voorsprong door een treffer van Neymar. Niet veel later zette Joël Matip de Afrikanen op 1-1. Bij rust leidde het gastland toch, omdat Neymar in de 34ste minuut opnieuw doel trof.

Vlak na rust besliste Fred met zijn eerste treffer van het toernooi het duel definitief, 3-1. Invaller Fernandinho zorgde nog voor 4-1.

Mexico

Mexico heeft het laatste groepsduel op het WK met 3-1 gewonnen van Kroatië. Door de zege eindigde Mexico als tweede in poule A.

Mexico en Kroatië hielden elkaar in Recife lang in evenwicht. Toen Rafael Márquez in de tweede helft de 1-0 binnen kopte was de ban echter gebroken. Andrés Guardado en Javier ‘Chicharito’ Hernández zorgden ervoor dat de score daarna opliep tot 3-0. Ivan Perisic deed in de slotfase nog iets terug.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.