sport

Oranje nu topfavoriet voor WK-winst bij bookmakers

Door Servaas van der Laan - 25 juni 2014

Vooraf gaf niemand een stuiver voor de winst van dit Nederlands elftal op het WK voetbal in Brazilië. Na drie succesvolle wedstrijden is Oranje plotseling één van de topfavorieten.

Wie voor dit WK wilde wedden dat Oranje in Brazilië de wereldbeker zou pakken, kon zijn geld beter in een Griekse staatsobligatie stoppen.

Wedkantoor Unibet betaalde voor iedere euro op de mannen van Van Gaal 35 euro uit bij WK-winst. Dat was een royaal uitkeringspercentage dat het wedkantoor alleen maar zou bieden als het de kansen van Oranje niet verwaarloosbaar zou achten.

Maar na drie wedstrijden is alles anders. Met winst op Spanje, Australië en Chili heeft het Nederlands elftal zich in anderhalve week in de favorietenrol gevoetbald.

Topfavorieten

Wie bij Unibet nú een euro op Oranje zet, krijgt er bij winst nog maar 9 euro voor terug. Daarmee behoort Nederland, samen met thuisland Brazilië (1/4), Duitsland (1/5), Argentinië (1/5.50) en Frankrijk (1/9) nu plotseling tot de topfavorieten die bij aanvang van het toernooi vergelijkbare percentages hadden.

Ook andere bookmakers, zoals Paddypower, Betway en Skybet duwen oranje met vergelijkbare ratings in de favorietenrol. Robin van Persie en Arjen Robben staan, samen met Junior Neymar, Thomas Muller, Karim Benzema en Lionel Messi in het rijtje van spelers die topscorer van het toernooi kunnen worden.

Gemopper

Hoewel in vaderlandse media nogal wordt gemopperd over het vertoonde spel, zijn buitenlanders een stuk lyrischer over het het Nederlands elftal. ‘Als er één Europees land gaat winnen, dan moet het wel Nederland zijn,’ beredeneert USA Today.

En ook voor de Italianen, die dinsdag door Uruguay van de bijtende Luis Suárez naar huis werden gestuurd, is er maar één ploeg voor wie ze nog voor de buis gaan zitten: Oranje.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.