sport

Oranje zwaait af in slaapverwekkend duel tegen Wales

Door Servaas van der Laan - 04 juni 2014

Het Nederlands elftal heeft afscheid genomen van het thuispubliek met een eenvoudige 2-0 winst tegen Wales. Erg sprankelend werd het woensdagavond nooit.

Bondscoach Louis van Gaal begon tegen Wales voor de verandering in een 4-4-2-opstelling in de uitzwaaiwedstrijd in de Amsterdam Arena.

Aanvallender

Vermoedelijk fungeerde Wales in de ogen van de bondscoach als een soort ‘Australië’, de tegenstander die Oranje in de tweede groepswedstrijd in Brazilië zal treffen.

De bedoeling was dat het Nederlands elftal aanvallender voor de dag zou komen dan in het 5-3-2-systeem, maar het tempo lag veel te laag om de Welshmen echt te kunnen verrassen.

Voorsprong

Toch kwam Oranje via een gelukje op voorsprong. De inzet van Robin van Persie kwam via de keeper bij Arjen Robben terecht die dankbaar binnenschoot.

In de tweede helft kabbelde de wedstrijd voort richting het einde. Jeremain Lens maakte er vlak voor het einde nog 2-0 van na een voorsprong van Robben. Achteraf waren er nog wat zorgen over de lies van Robin van Persie. Maar de aanvoerder werd met een lichte blessure uit voorzorg gewisseld. Donderdag vertrekt de Nederlandse ploeg richting Brazilië, maar vermoedelijk laat Van Gaal het 4-4-2-systeem thuis.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.