sport

President Uruguay: ‘Suárez niet uitgekozen om filosoof te zijn’

Door Tomasz Blom - 26 juni 2014

Voetballer Luis Suárez heeft bijval gekregen van de extreemlinkse Uruguayaanse president Jose Mujica. De spits beet dinsdag tijdens de WK-wedstrijd tegen Italië in de schouder van de Italiaanse verdediger Giorgio Chiellini.

Jose Mujica, bekend als de ‘armste president ter wereld‘ omdat hij 90 procent van zijn salaris aan goede doelen afstaat, nam het publiekelijk op voor de verguisde Suárez. ‘We hebben hem niet uitgekozen om een filosoof of monteur te zijn, of om zijn goede manieren, hij is een geweldige voetballer.’

De president zei daarnaast Suárez niet eens te hebben zien bijten. Bovendien vindt Mujica het opmerkelijk dat voetballers elkaar wel mogen schoppen.

Gehoorzamen

De actie van Suárez ontging tijdens de wedstrijd aan de Mexicaanse scheidsrechter Marco Rodríguez, waardoor de aanvaller in het veld kon blijven staan. Enkele minuten later scoorde Diego Godín de winnende treffer voor Uruguay.

Volgens Muijica moet je in het voetbal de scheidsrechter gehoorzamen. ‘Als er beslissingen worden genomen op basis van tv-beelden, dan zijn er tal van strafschoppen en handsballen die gegeven moeten worden. Pech dus.’

Schorsing

Er hangt de Uruguayaan een schorsing van maximaal twee jaar boven het hoofd, omdat hij al twee keer eerder een tegenstander heeft gebeten op het veld. De advocaat van Suárez liet eerder weten elk argument te zullen inzetten om Suárez vrij te pleiten.

De verwachting is dat dat de tuchtcommissie van de wereldvoetbalbond FIFA vandaag op basis van verhoren en videobeelden hierover een besluit neemt.

 

Nieuws

Sport

Luis Suárez krijgt voldoende steun vanuit Uruguay

door Shari Deira 25 jun 2014

Suárez is zich van geen kwaad bewust

Suárez is zich van geen kwaad bewust – Foto: EPA

Luis Suárez krijgt vanuit Uruguay steeds meer bijval voor zijn optreden tijdens de wedstrijd tegen Italië. De Uruguayaanse voetbalbond zegt dat Suárez het slachtoffer is geworden van een lastercampagne van de Italianen, de Britse pers en gastland Brazilië.

Zijn advocaat Alejandro Balbi zegt elk argument te zullen inzetten om Suárez vrij te pleiten, meldt de Britse krant The Guardian.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.