sport

Uruguay met bijtende Luis Suárez te sterk voor Italië (video)

Door Shari Deira - 24 juni 2014

Uruguay heeft zich dinsdag in het laatste groepsduel tegen Italië geplaatst voor de achtste finales van het WK voetbal in Brazilië. Door een treffer van verdediger Diego Godin in de slotfase won het land met 1-0. Italië werd daardoor uitgeschakeld.

Vanaf de 59ste minuut speelden de Italianen met een man minder, na de rode kaart voor Claudio Marchisio. Kort voor het doelpunt van Uruguay beet spits Luis Suárez tegenstander Giorgio Chiellini (zie video onderaan bericht). Dat incident ontging de scheidsrechter, maar de talloze camera’s registreerden het incident feilloos.

Suárez werd twee keer in zijn loopbaan langdurig geschorst wegens het bijten van een tegenstander, één keer in de Nederlandse competitie, één keer in de Premier League van Engeland.

Gelijkspel

Costa Rica was in deze groep al zeker van de volgende ronde. Het elftal van bondscoach Jorge Luis Pinto had in het laatste pouleduel tegen Engeland genoeg aan een gelijkspel: 0-0.

Engeland eindigde met 1 punt als laatste en ontbreekt voor het eerst sinds 1994, toen de Britten zich niet wisten te kwalificeren, in de tweede ronde van het WK.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.