sport

Waarom klonken er geen volksliederen voor Frankrijk-Honduras?

Door Tom Reijner - 15 juni 2014

Het is de normale gang van zaken bij een interland: voetballers komen uit de catacomben, stellen zich op en luisteren naar het volkslied. Maar vreemd genoeg waren die zondagavond bij de wedstrijd Frankrijk-Honduras op het WK in Brazilië niet te horen.

De spelers van beide landen stelden zich in de gebruikelijke lange rij op. In plaats van dat daarna de volksliederen te horen waren, schudden de spelers van beide landen elkaar de hand, een ritueel dat normaal gesproken pas plaatsheeft na de volksliederen.

Betoog

Op Twitter vroegen zich dan ook velen af waarom de Marseillaise niet klonk. Bizar, zegt iemand, (commentator) ‘Arno Vermeulen heeft het een minuut lang over de Marseillaise, die vervolgens niet komt. En daar zegt ie niets over.’

Vermeulen had juist voor aanvang van de wedstrijd een heel betoog gehouden over de geschiedenis van het Franse volkslied en de link met de Russische geschiedenis, maar bleef vervolgens muisstil.

Volgens Franse media zou het gaan om een technisch mankement in het stadion in Porto Alegre. Er zou geen geluid zijn. Ook op sociale media wordt gemeld dat het vermoedelijk gaat om een technisch probleem.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.