sport

#WK2014: politie probeert Argentijnen met traangas te verjagen

Door Tom Reijner - 15 juni 2014

Op het strand van Copacabana in Rio de Janeiro hebben zich ongeveer 2.000 Argentijnse supporters verzameld. De militaire politie in Brazilië heeft traangas ingezet tegen Argentijnse voetbalfans.

Dat schrijft de Braziliaanse krantO Globo.

Rivaliteit

De fans zongen voetballiederen en speelden harde muziek om alvast in de sfeer te komen voor de WK-wedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina van zondagavond. In de liederen kwam ook de rivaliteit met buur- en gastland Brazilië aan bod.

Later trok de groep over de drukke strandweg Avenida Atlantica, terwijl ze met vlaggen zwaaiden en het verkeer probeerden te blokkeren. Daarop zetten de Braziliaanse veiligheidsdiensten traangas in. Ook dreven ze fans met knuppels uiteen om de straat vrij te maken.

Titelkandidaat

Argentinië, met sterspeler Lionel Messi, geldt als een van de voornaamste titelkandidaten tijdens dit wereldkampioenschap. De Argentijnen, die al twee keer wereldkampioen werden – in 1978 (tegen Nederland) en in 1986 – moeten vanavond laten zien of zij tegen die druk bestand zijn.

Het duel tussen Argentinië en Bosnië-Herzegovina wordt gespeeld in stadion Maracanã in Rio de Janeiro. Het duel wordt begint om 19.00 uur lokale tijd. Dat is om middernacht in Nederland.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.