sport

Amerikanen breken pas in verlenging na Belgisch offensief

Door Servaas van der Laan - 01 juli 2014

België heeft zich als laatste en achtste land geplaatst voor de kwartfinales op het WK voetbal in Brazilië. Na meer dan dertig Belgische doelkansen brak het Amerikaanse verzet pas in de verlenging van de wedstrijd (2-1).

Meer dan dertig keer vuurden de Belgen in de richting van het doel van Tim Howard zonder ook maar één keer de juiste kant van het net te vinden. De Amerikanen schoten in dezelfde periode slechts vijf keer richting het doel. Niemand wist hoe het kon, maar de stand na 90 minuten was nog gewoon 0-0.

Belgisch offensief

Pas in de verlenging wierp het offensief van de Rode Duivels zijn vruchten af. Kevin De Bruyne zette direct bij aanvang van de verlenging zijn ploeg op voorsprong.

Toen kort daarop Romelu Lukaku ook nog 2-0 maakte, leek het klusje geklaard. Maar dat was schijn, want enkele minuten later bracht Julian Green de Amerikanen terug in de wedstrijd met een geweldig schot.

Angstige momenten

Wat volgden waren enkele zeer angstige momenten voor de Belgen. De Amerikanen leken vastberaden ook de gelijkmaker binnen te schieten en waren hier enkele keren zeer vlakbij.

Dat de 2-2 niet viel was een even groot mirakel als de 0-0 stand na 90 minuten. Maar dat zou de Belgen een zorg zijn. Zij mogen het in de kwartfinale op gaan nemen tegen Argentinië.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.