sport

Ongekende afgang Brazilië: met 7-1 afgeslacht door Duitsers

Door Servaas van der Laan - 08 juli 2014

In Belo Horizonte heeft zich een enorm drama voor gastland Brazilië afgetekend. In de halve finale tegen Duitsland werden de Brazilianen met 7-1 afgeslacht.

Alsof een groepje vaders een potje tegen hun kinderen speelde, zo wandelden de Duitsers met speels gemak langs de Brazilianen. Maar waar je van een vader mededogen jegens zijn kind verwacht, kende deze Mannschaft geen genade.

https://twitter.com/jackvangelder/statuses/486616622116134913

Twintig minuten

In nog geen twintig minuten tijd schoten de Duitsers vijf keer raak. Thomas Müller maakte na elf minuten de eerste. Miroslav Klose maakte in de 23ste minuut de tweede na een knap uitgespeelde aanval. Daarmee kroonde de spits zich tot WK-topscorer aller tijden met zestien goals.
Een minuutje later stond het alweer 3-0 door Toni Kroos. Diezelfde Kroos schoot er in de 26ste minuut nog een in waarna drie minuten later Sami Khedira volgde. De Braziliaanse supporters geloofden hun ogen niet, kinderen in het stadion waren ontroostbaar. Iedereen wil dat de scheidsrechter nu al een einde aan de wedstrijd maakt, maar ze moesten nog een helft…
In de tweede helft werd het nog erger voor het thuisland. André Schürrle maakte er ook nog 6-0 en 7-0 van. Vlak voor tijd bepaalde Oscar de eindstand op 7-1.

Rellen

Niet iedereen in het stadion kon het verlies even goed verwerken. Zo werd aanvaller Fred consequent uitgefloten. En NOS-commentator Frank Snoeks maakte melding van vechtpartijen in het stadion.

Ook zouden vlaggen van Brazilië in brand zijn gestoken.

Ook buiten het stadion zou het erg onrustig zijn. Maar die berichten kunnen op dit moment nog niet worden bevestigd.

Ontsnapping

Overigens kreeg Brazilië één keer eerder op een WK vijf doelpunten tegen. Dit gebeurde in 1938 in de achtste finale tegen Polen.

Gek genoeg werden die tegentreffers Brazilië niet fataal. De ploeg won de wedstrijd nog met 6-5. Een dergelijke ontsnapping lijkt dit keer zeer onwaarschijnlijk.

Als Duitsland records wil gaan breken, zullen ze in de tweede helft nog aan de bak moeten. De grootste WK-winst ooit werd geboekt door Hongarije dat in 1982 met 10-1 van Servië won.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.