sport

Sepp Blatter: ‘Excuses van Suárez ook een vorm van fair play’

Door Fieke Hamers - 03 juli 2014

Sepp Blatter, voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA, heeft zich uitgelaten over de excuses van Luis Suárez voor het bijten van een medespeler. Volgens Blatter laten de excuses zien dat hij ‘een grote speler is’.

FIFA-voorzitter Blatter zei woensdag in Rio de Janeiro over Suárez: ‘Hij heeft sorry gezegd tegen de voetbalfamilie en dat is ook fair play. Dit laat zien dat hij een grote speler is en ik hoop dat hij zijn voetballoopbaan weer op de rit krijgt.’

De extreem-linkse Uruguayaanse president José Mujica is woedend op de FIFA, en noemde de straf voor Suárez ‘fascistisch’. Blatter wilde daar niet op reageren: ‘De voorzitter is totaal onafhankelijk. Ik laat mij hier niet over uit’.

Gestraft

De Uruguayaanse Suárez beet zijn tegenspeler Giorgio Chiellini tijdens de wedstrijd Italië-Uruguay in de groepsfase van het WK in zijn schouder. De FIFA heeft de voetballer hard gestraft: Suárez is geschorst voor negen wedstrijden en is voor vier maanden uitgesloten van ‘aan voetbal gerelateerde activiteiten’.

Ook sponsor Adidas heeft de voetballer laten vallen. Naar aanleiding van het incident worden geen reclameactiviteiten meer ondernomen met de voetballer. Luis Suárez heeft Brazilië inmiddels verlaten en is ‘erg aangedaan‘ door zijn straf.

Excuses

Suárez bood maandag zijn excuses aan voor het incident via Twitter. Daarin schrijft hij onder meer:

‘Ik betreur wat er is gebeurd, ik bied mijn verontschuldigingen aan Chiellini en de hele voetbalfamilie aan en ik beloof dat er nooit meer zo’n incident zal plaatsvinden.’ Chiellini heeft de excuses geaccepteerd.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.