sport

Topman FIFA-partner gearresteerd om illegale verkoop tickets

Door Servaas van der Laan - 07 juli 2014

De Braziliaanse politie heeft in Rio de Janeiro de directeur van de officiële FIFA-partner Match Hospitality gearresteerd. Ray Whelan wordt verdacht van illegale handel in VIP-kaarten voor WK-wedstrijden.

Whelan werd door agenten meegevoerd uit het Copacabana Palace Hotel in Rio de Janeiro. Dit hotel wordt gebruikt door de top van het FIFA-bestuur. Ook Sepp Blatter overnacht in dit hotel.

VIP-arrangementen

Match Hospitality heeft sinds het WK in Zuid-Afrika de exclusieve rechten op de verkoop van VIP-arrangementen voor wedstrijden van het WK. De neef van FIFA-baas Blatter is de directeur van Infront Sports & Media dat een belang heeft in Match Hospitality.

Oud-voetballer Mohamadou Fofana zou de zwendel hebben geregeld om de aandacht van Match Hospitality af te leiden. Vermoedelijk zijn op deze manier vele honderden kaarten voor exorbitante prijzen op de zwarte markt doorverkocht.

Illegale verkoop

De afgelopen week arresteerde de politie al elf andere personen in verband met de zaak en liet het beslag leggen op 131 wedstrijdkaarten.

Op Twitter doken deze week foto’s op van illegaal aangeboden kaarten die op naam stonden van FIFA-officials. De FIFA en Match Hospitality willen nog niet op de zaak reageren.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.