Lezersreacties

‘Wilders heeft zijn doel bereikt’

Door Webredactie - 31 augustus 2018

De stelling Wilders had niet moeten zwichten lokte heel wat reacties uit. Dank voor uw bijdragen. Wij lichten hieronder enkele reacties uit.

Lees alle reacties terug onder de Stelling van de dag.

Lees ook het commentaar: Wilders en de cartoons: vrije meningsuiting is niet voor kruiswoordpuzzels.

Twan Hendriks schreef:

Nee het gaat niet om cartoons. Het gaat erover dat wij in ons land kunnen doen en laten wat wij willen. Dat we kunnen zeggen wat we willen. Dat we ons niet door een of ander apenland in Azië de les laten lezen over wat een van de wezenlijkste zaken is van onze vrije samenleving.

Het gaat over de essentie van wat het is om een vrije Nederlander te zijn.

En waarom steeds dat verwijzen naar de regering?

Nederland? Dat zijn WIJ.

Jan Bosman schreef:

Wilders heeft doel bereikt. Tekeningetjes van de proleet hebben weinig extra te bieden in de wereld. Dat dit weinige tot schuimbekkende dreigementen zou leiden is wat hij wilde aantonen. Mission accomplished.

H. Uljee schreef:

Je kunt je afvragen of de actie van Wilders zin had maar het feit dat de moslimlanden dit zien als een overwinning is niet te vroten. Als je maar voldoende met dood en verderf zaait haken ze wel af. Het is daarom van belang dat wij als samenleving laten weten dat wij de hele idiotie van dit soort dreigingen veroordelen en dit niet alleen aan Wilders overlaten. Maatregelen dus aan alles en iedereen die dit soort uitspraken hier in dit land durft te doen en uitzetten met als gepaste reden dat onze grondwet dit soort uitspraken verbied en dat dit elke vorm van vrije meningsuiting te boven gaat. Laat in godsnaam eens daadwerkelijk zien dat we er klaar mee zijn.
En waarom in Godsnaam omdat die staat voor naastenliefde en wij volledig vrij zijn om – terecht – misdaden die in zijn omgeving gepleegd zijn op elke manier te kunnen en mogen veroordelen zonder daarvoor bedreigt te worden. Dat is de basis en kracht van onze westerse samenleving!

Ton Kuijper schreef:

Eens met de stelling!

Het afgelasten van de cartoonwedstrijd door Geert Wilders is een regelrechte capitulatie voor islamitische terreur en past niet in een democratische rechtsstaat.

Dat betekent niet dat ik zijn beslissing niet kan billijken.

Geert Wilders heeft vijanden in de islamitische wereld die hem naar het leven staan uit godsdienstige overwegingen.

Hij heeft ook vijanden onder niet islamitische Nederlandse burgers die hem waar mogelijk demoniseren met halve en hele leugens, vaak uit angst voor machtsverlies.

De demoniseerders stonden al te popelen om de eerste doden aan Wilders toe te schrijven.

Ik zou graag zien dat ons Nederland een niveau van beschaving houdt waarbij vrijheid van meningsuiting mogelijk is. Helaas is dat allang niet meer het geval, door zelfcensuur uit angst, dan wel directe terreur(dreiging).

Wilders heeft deze uiterst pijnlijke situatie nu onomstotelijk bewezen.

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.

In de rubriek Lezersreacties lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.