Reacties op de stelling

‘We worden geregeerd door weekdieren’

Door Webredactie - 28 september 2018

Terreurverdachten verdienen geen tweede kans, vinden onze lezers. De houding van de reclassering in de zaak van Hardi N., die werd vrijgelaten omdat hij goed gedrag vertoonde, is naïef, meent u. Sterker nog: een softe aanpak werkt averechts. Lees hieronder een selectie van de reacties op de Stelling van de dag.

In de rubriek Lezersreacties lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de dag

 

Willem Van Geuzen

In beschaafde landen, zoals Zwitserland, wordt dit soort tuig na het uitzitten van hun straf het land uitgegooid en krijgen dan vaak een verbanning van tien jaar. Dit geldt voor tuig met één buitenlands paspoort. Een Zwitsers paspoort krijg je niet zo snel.

Om het hebben van twee paspoorten onmogelijk te maken, moet in Nederland een maatregel worden ingevoerd die alle tweede paspoorten verbiedt. Deze kunnen eenvoudig worden vervangen door een permanente verblijfsvergunning. Heel simpel in te voeren en het geeft de overheid de mogelijkheid om dit soort tuig in de toekomst het land uit te gooien.
Maar dit alles is te veel gevraagd van politici, die zichzelf laten gijzelen door een uiterst ineffectieve VVD en een emotionele CU.

H ter Beek

Hoe vaak moet het nog worden herhaald ? Moslims hebben van liegen een tweede natuur gemaakt. Volgens hun geloof is het geoorloofd om niet-moslims voor te liegen. Dus ook om zich in gevangenschap beter voor te doen, en daardoor beoordelaars zand in de ogen te strooien. Onze rechtsspraak is absoluut niet geschikt voor deze anti-westerse mentaliteit en trapt er keer op keer in.

Hans van Heesch

We worden geregeerd door weekdieren. Stoer als het gaat om het willen uitzetten van twee volledig geïntegreerde Armeense kinderen, laf waar het gaat om de aanpak van (potentiële) terroristen.
Alsnog moeten alle terugkerende jihadstrijders met de Nederlandse nationaliteit gedenaturaliseerd worden, zodat ze hier niks meer te zoeken hebben. Weg met dat tuig. En nu die eerder veroordeelde Irakees. Hoe is het in godsnaam mogelijk dat die vent hier vrij kan rondlopen? Die had na zijn laatste veroordeling definitief uitgezet moeten worden. En wat de voorbereiding van een terroristische daad betreft: bij wet een gevangenisstraf opleggen van ten minste 20 jaar. Mocht dat allemaal niet mogelijk zijn vanwege allerlei internationale verdragen, dan moeten we die verdragen opzeggen.

Tarac van Heel

Na een veroordeling voor het voorbereiden van een aanslag niet alleen die mensen maar ook hun familie uitzetten.

Binnen die familie ligt een voedingsbodem voor extremisme.
Een etterende wond moet ook ruim uitgesneden worden.

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.