Stelling van de dag

‘Stop met zeuren over beloningen voor bankiers…’

Door Webredactie - 22 oktober 2018

ING is gewaarschuwd dat een forse salarisverhoging voor de top zou kunnen leiden tot sociale onrust. Drie ministers van Financiën gaven ING een waarschuwing: Jan Kees de Jager, Jeroen Dijsselbloem en Wopke Hoekstra.

Dat schrijft De Telegraaf maandag.

ING suggereerde dat geplande salarisverhogingen waren afgestemd met het ministerie, maar dit bleek niet het geval, zo blijkt uit interne documenten van het ministerie van Financiën die de krant opvroeg via de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB).

Uit de correspondentie blijkt een jarenlange wrijving tussen Den Haag en ING over topbeloningen. Zo eiste toenmalig minister Dijsselbloem (PvdA) in 2013 een lager salaris voor de nieuwe topman Ralph Hamers van ING, de bank die enkele jaren eerder was gered met 10 miljard euro aan belastinggeld. Dit gebeurde pas na veel druk uit Den Haag. Een lager salaris dan de baas van Rabobank was echter onbespreekbaar.

Wat vindt u? Moet ING gestraft worden omdat de bank zich niets aantrekt van Den Haag? Of moet het ministerie stoppen zich te bemoeien met de salarissen van het bestuur? Praat mee! De Stelling van de dag luidt:

Geef uw mening onder dit artikel. U kunt alleen reageren als u abonnee bent.

Let op: door uw mening te geven, gaat u ermee akkoord dat de redactie van Elsevier Weekblad uw reactie kan uitlichten in de nieuwe digitale rubriek Reactie van de dag.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.