Reacties op de stelling

‘Aanpakken die sjeik!’

Door Webredactie - 15 oktober 2018

Na de verdwijning van journalist Jamal Khashoggi, die volgens Turkije is vermoord op het Saudisch consulaat in Istanbul, spreken westerse leiders ferme taal richting Saudi-Arabië. We vroegen u of het land al veel eerder aangepakt had moeten worden.

In de rubriek Lezersreacties lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de dag

 

Lees ook het portret van de kroonprins van Saudi-Arabië: De twee gezichten van Bin Salman

Jacques van Velthoven

Saudi-Arabië, dat land met zijn vreselijke islamdictatuur van onderdrukking van vrouwen, homo’s en andersdenkenden had allang moeten worden aangepakt. Iedereen die iets van kritiek durft te uiten op de heilige schriften uit de Koran krijgt stokslagen, of erger de doodstraf. Maar het is altijd beter laat dan nooit. Hopelijk wordt er nu eens doorgepakt en gaat het eerbiedigen van mensenrechten eens boven het oliegeld.

Frits W. van Dijk

Europa/Nederland: ook nu weer veel woorden en waarschijnlijk nul daden.

Els Schwencke

Regeringen hadden al veel eerder stelling moeten nemen tegen dit land dat marteling en moord als heel normaal opvat maar ja geld staat boven alles, geld en macht.

N. Wijnands

Rusland krijgt sancties opgelegd., maar S.A. Kan doen wat het wil. Het chanteert de wereld met zijn olie. Trump neemt geen maatregelen want dan komt zijn wapendeal in de knel. Nederland wacht weer eens af. Met dingen die de burger geld kost, (klimaat) wil de regering het beste jongetje van de klas zijn. Maar als het de multinationals geld gaat kosten dan wachten ze en wachten ze. Aanpakken die sjeik! Zolang geld regeert zullen er altijd regiems zijn die in onze ogen fout zijn. Ik zie deze sjeik als een in en in verwend jongetje dat ten koste van alles zijn zin wil doordrijven.

Twan Hendriks

Links of rechtsom, zolang het westen niet vol gaat inzetten op Thorium kerncentrales, zal het nog decennia afhankelijk blijven van barbaren in het MO.
Geen enkele geavanceerde samenleving kan zonder grote hoeveelheden betrouwbare energie. Wind en zon vallen daar niet onder. Olie komt uit dit soort landen. Alleen kernenergie blijft dan over.

Dus voorlopig zullen we dit soort fratsen moeten dulden willen we voorzien blijven van energie.

Uiteraard is dit de schuld van laffe politici in het westen en in Nederland in het bijzonder die kernenergie niet durven te omarmen en het debat met de achterhaalde kennis van 1980 laten dooretteren.

 

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.