Reacties op de stelling

‘Niemand heeft het recht om andermans kinderen te ontwortelen’

Door Webredactie - 24 oktober 2018

De autoriteiten in Frankrijk overwegen kinderen van Franse Syriëgangers over te nemen van Syrisch-Koerdische milities. De moeders moeten achterblijven om te kunnen worden vervolgd door de lokale autoriteiten. Een idee dat Nederland zou moeten volgen?

In de rubriek Lezersreacties lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de dag

 

Gerrit Berendsen

Niet terughalen. Men mag nooit een principe over het hoofd zien/ negeren. De ouders zijn verantwoordelijk voor hun kinderen. Voorts zijn ze geïndoctrineerd met een gedachtegoed wat ( gelukkig nog) niet strookt met onze westerse waarden. En men moet niet vergeten dat importeren van problemen mega veel geld kost. Om die problemen het hoofd te bieden kost het naast geld ook een hoop kopzorgen terwijl je gewoon uitgelachen wordt door de moslim bobo’s.

Peter Wetzels

Niemand heeft het recht om andermans kinderen te ontwortelen.
Daarbij kun je nooit met zekerheid weten of ze je dat ooit in dankbaarheid zullen afnemen.
Dus kinderen bij hun moeder laten.

Thomas Jolly

Nee. Ouders zijn altijd primair verantwoordelijk voor hun kinderen. De ouders zijn daar vrijwillig (enthousiast) heengegaan. Gezien de terroristische motieven van IS zou dat al voldoende moeten zijn om de Nederlandse nationaliteit van ouders en kinderen af te nemen. Daarmee worden zij niet stateloos, aangezien (bijna) alle betrokkenen toch ook een paspoort van hun “thuisland” hebben (Marokko, Turkije, etc.) Dus is er voor daze “pioniers” geen probleem om nu dan weer naar hun “thuisland” terug te gaan. Is ook logisch, want daar is sowieso meer begrip voor hun ware geloof en bijbehorende levensstijl.

Marcel Smits

Als Nederland zou besluiten om alleen de kinderen en niet de ouders naar Nederland te halen, dan zullen deze kinderen, als deze eenmaal volwassen zijn of eerder, onze staat, onze samenleving wellicht verwijten dat wij hun ouders hebben achtergelaten. Dit zou voor zowel de kinderen met hun achtergrond als voor de staat grote gevolgen kunnen hebben. Mijns inziens is onze samenleving beter af wanneer wij zowel ouders als hun kinderen niet naar Nederland halen!

Ad Karman

Is de weg voor nog meer ellende. De ouders hebben de keus gemaakt naar IS te gaan en dat was geen vertrek naar een islamitisch pretpark, ook al dachten de ouders dat toen wel. Het terughalen van de kinderen is de verkeerde keuze, dan komen de ouders na het eventueel uitzitten van straf alsnog hier naartoe onder het mom van gezinshereniging. Nederland heeft geen behoefte aan moslims en helemaal niet aan moslims die hebben laten zien achter IS te staan. Na hun straf zijn de ouders en de kinderen veel beter af in een islamitisch land. Voor elke gelovige moslim moet dat een waarheid als een koe zijn.

 

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.