Stelling van de dag

‘Beperk het vrije verkeer van personen in de Europese Unie’

14 november 2018

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers maakt zich grote zorgen over de verdringing van Nederlanders op de arbeidsmarkt door Polen en andere Oost-Europeanen. ‘We spelen met vuur,’ zegt hij deze week in Elsevier Weekblad.

Inmiddels zijn er 250.000 arbeidsmigranten uit Midden- en Oost-Europa in Nederland. ‘We kunnen niet de handen in de lucht gooien en zeggen: nou ja, we staan erbij en kijken ernaar. Dat kan niet, want het heeft grote gevolgen. We zitten straks met nieuwe minderheden, mensen met taalachterstanden, concentraties in wijken van nieuwkomers. Oude integratieproblemen waar we nog altijd de handen vol aan hebben, krijgen we nog een keer’, aldus Segers.

Hoewel Segers niet zo ver wil gaan, zou de toename aan arbeidsmigranten een halt toegeroepen kunnen worden door mede-Europeanen te belemmeren in Nederland te komen werken. Dat betekent wel het einde van het vrije verkeer van werknemers in de Europese Unie, en heeft dus ook consequenties voor Nederlanders die elders in Europa willen werken. Wat vindt u? Praat mee!

Let op: door uw mening te geven, gaat u ermee akkoord dat de redactie van Elsevier Weekblad uw reactie kan uitlichten in de nieuwe digitale rubriek Reactie van de dag.

 

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.