stelling van de dag

‘Foto’s maken of filmen bij een ongeluk moet wettelijk verboden worden’

Door Webredactie - 06 november 2018

Het Rode Kruis begint een actie om het maken van foto’s en filmen bij ongelukken een halt toe te roepen.

Afgelopen weekeinde kregen 43 mensen een bekeuring toen zij foto’s en filmpjes maakten bij een ongeluk op de A58. Op zich is filmen op de openbare weg niet verboden, maar wel wanneer daarvoor een smartphone wordt gebruikt tijdens het rijden.

Meeste Nederlanders vinden gedrag onacceptabel

Uit onderzoek van het Rode Kruis blijkt dat bijna 90 procent van de ondervraagden het niet acceptabel vindt om gewonden te filmen. Een groot deel meent echter dat het maken van beelden wel nuttig kán zijn, omdat het kan dienen als bewijsmateriaal.

Wij zijn benieuwd naar uw mening. Momenteel is er geen wettelijke grond om het maken van foto’s en filmpjes van slachtoffers bij een ongeluk te verbieden. Zou dit anders moeten worden geregeld? De stelling van de dag luidt: ‘Foto’s maken of filmen bij een ongeluk moet wettelijk verboden worden’. Praat mee!

Geef uw mening onder dit artikel. U kunt alleen reageren als u abonnee bent.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.