Reacties op de stelling

‘Hoofddoek af, modern gekleed gaan en bingo!’

Door Webredactie - 23 november 2018

Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Mark Harbers (VVD) moet opnieuw kijken naar de asielaanvraag van drie vrouwen van wie de verblijfsvergunning is ingetrokken, bepaalde de Raad van State woensdag. Volgens de hoogste bestuursrechter hebben de vrouwen, die vanuit Afghanistan en Somalië naar Nederland zijn gevlucht, mogelijk recht op asiel omdat ze een ‘westerse levensstijl’ hebben verworven. Wij vroegen u wat u van deze uitspraak vond. Hierbij enkele reacties.

In de rubriek Lezersreacties lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de dag

Kees van der Niet

Hoe mooi klinkt het toch, “stuur verwesterde vrouwen niet terug”, maar is dit wel echt en hoe valt dit te controleren?
Allereerst wil ik zeggen, hoe is dit in vredesnaam mogelijk, dat mensen zolang in procedures kunnen blijven zitten, dat ze überhaupt kunnen verwesteren?
Dat betekent dus dat daar juristen/advocaten debet aan zijn, wat mij betreft mogen deze lieden direct geroyeerd worden, zodat de procedures niet tot in het oneindige meer blijven doorgaan, weg met die asielindustrie!
Vluchtelingen dienen binnen een jaar te weten of ze al dan niet recht hebben op een langer verblijf, waarbij geen ijdele hoop mag worden gewekt, dat is wel zo eerlijk.
Wie zegt mij dat dergelijke vrouwen niet straks gewoon weer met hoofddoek, nikab of boerka rond gaan lopen als het gewenste papiertje binnen is? In de jaren 70/80 zag je maar af en toe dergelijke kledingstukken die niet bepaald getuigen van integratie, maar tegenwoordig zien we nagenoeg geen moslima meer zonder uniform!

Jos Merks

Natuurlijk kan je verwesterde Afghaanse vrouwen niet terugsturen. Er wacht hen daar een slavernij als Christen. Als ze het al overleven. Of moeten ze weer verstoppertje gaan spelen onder een blauw laken? Lijkt mij niet echt aantrekkelijk. Er is toch wel een Nederlander, die deze vrouw en vergelijkbare andere vrouwen kan helpen met een verblijfsvergunning, door slechts garant te staan voor een periode van 5 of 7 jaar?

Henny Rensenbrink

Een uitnodiging aan alle dames die geen verblijfsvergunning krijgen : hoofddoek af, modern gekleed gaan en “ Bingo ! “. Daar gaan we toch niet aan beginnen ?

Willem Ruitenberg

Het lijkt me dat verwesterde vrouwen een verrijking voor hun vaderland zijn, goed voor de broodnodige diversiteit. Dus geen probleem met terugzenden.

T.K. Krijgsman

Dat na 5 of 10 jaar verwesterse vrouwen of kinderen worden uitgezet blijft een schrijnend probleem wat wij zelf geschapen hebben. Het is net als met het drugs gedoog beleid. Gedogen en niet optreden van de overheid maakt het probleem alleen maar erger, en daar heeft links nog steeds een handje van. Deze dames (of kinderen) mogen wat mij betreft blijven op voorwaarde dat asielprocedures niet langer dan een jaar duren, waarna inburgering of uitzetten moet volgen. En dat dan ook uitvoeren en handhaven. Dat lijkt meer op een rechtstaat dan dit emotionele gekkenhuis wat nu ons asielbeleid bepaald.

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.