Reacties op de stelling

‘Maak het niet te aantrekkelijk om hier te willen blijven…’

Door Webredactie - 13 november 2018

Sobere prefabwoningen voor vluchtelingen. Dat wil de VVD. Zodat statushouders niet sneller een huis krijgen dan Nederlanders die daarvoor al jarenlang op de wachtlijst staan. Wij vroegen u of dit plan het probleem zal verhelpen.

In de rubriek Lezersreacties lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de dag

 

Dirk van Egmond

Waar ik woon, worden op het platteland schuren gebouwd/herbouwd voor de huisvesting van Poolse arbeiders. In deze regio werken circa 20.000 Poolse arbeiders die ook ergens moeten slapen en wonen.
Gemeenten geven hier goedkeuring voor. Vluchtelingen kunnen ook op een dergelijke wijze worden ondergebracht. Ik zou niet weten waarom een vluchteling een woning moet, terwijl de Poolse werker op een deugdelijke plek in een schuur woont/slaapt. Overigens krijgen Polen ook na tien jaar wachten vaak een sociale huurwoning of gaan met tien mensen tegelijk een vrije sector woning huren.

Hendrik van Dongen

De VVD trekt weer even een grote broek aan in verband met verkiezingen. Ze zitten al acht jaar aan de knoppen en we zijn er alleen maar slechter op geworden. Geen een belofte hebben ze waargemaakt. Als er een de waarheid zegt (Blok), wordt hij teruggefloten door diezelfde VVD.

Frans Geurts van Kessel

Sowieso tijdelijke woningen. De insteek zou veel duidelijker moeten zijn dat statushouders op enig moment, als hun eigen regio weer veilig is, terugkeren. Dat kán echter alleen werken als deze mensen ook van het infuus afgekoppeld worden. Geef ze onderdak, zorg en eten, maar hou het sober. Militaire stijl, zeg maar. Geen uitkering. Maak het anders gezegd niet ál te aantrekkelijk om hier te willen blijven…

Ruth Gunnink

Geen tijdelijke opvang. In de praktijk komt er namelijk van dat tijdelijke niets terecht. Bijvoorbeeld omdat de landen van herkomst weigeren mee te werken.
Wie 1x binnen is, krijg je bijna onmogelijk weer weg.

Henri Ghysen

Er zijn weer verkiezingen in aantocht, en de VVD probeert weer zieltjes te winnen. Waarom kwamen ze daar niet in 1995 mee, toen toverkol Merkel de sluisdeuren van de moslim immigratie wijd opende? Moet daar eerst 3 jaar overheen gaan, terwijl ieder redelijk denkend mens toen al kon bedenken dat die ongebreidelde instroom lastige consequenties zou krijgen? Maar nee hoor, Rutte droomde rustig voort op zijn roze wolk.

Dus nu worden er een paar wakker bij de VVD, want ze moeten iets hebben om van de daken te liegen in verkiezingstijd. TRAP ER NIET IN! Over 6 maanden zijn zij het weer vergeten!

Kees van der Niet

Het zou allemaal zo eenvoudig kunnen zijn, Asia Bibi valt met haar gezin onder de politieke vluchtelingen, zij worden statushouders, maar alle economische vluchtelingen rechtsomkeer terug naar land van herkomst, dat ook voor mensen die hier al langer verblijven en die zich niet hebben aangepast.
Prefabwoningen zijn prima om tijdelijk de woningnood aan te pakken, maar deze woningnood bestaat er al vanaf de eind jaren 70, dus het wordt wel eens tijd, dat er nu toch wel eens iets aan gedaan gaat worden.

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.